Азаров хоче, щоб депутати "стучали" один на одного

П'ятниця, 25 червня 2010, 12:09
Уряд пропонує законодавчо дозволити публічним службовцям інформувати уповноважені структури один про одного.

Про це йдеться у проекті закону "Про конфлікт інтересів у діяльності публічних службовців", який був розданий учасникам засідання Ради регіонів.

Зокрема, пропонується визначити, що публічний службовець, який має достовірні, на його думку, відомості про наявність конфлікту інтересів у діяльності іншого публічного службовця, зобов'язаний невідкладно надати такі відомості уповноваженій особі у порядку, визначеному цим законопроектом.

Також з подібною інформацією про публічного службовця до уповноваженої особи, відповідно до законопроекту, можуть звернутись фізичні і юридичні особи, які володіють відповідною інформацією.

В цілому законопроект впроваджує такі терміни як "конфлікт інтересів", "потенційний конфлікт інтересів" і дає їхнє визначення.

Проект визначає коло суб'єктів, на яких поширюється цей закон, зокрема, президента, народних депутатів, членів Кабміну, інших посадових осіб зі спеціальним статусом. Також впроваджується новий спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з питань держслужби.

Законопроектом закріплюється положення щодо декларування доходів і витрат публічних службовців та процедура моніторингу декларацій. Встановлюється обмеження щодо використання службового становища на отримання подарунка, що може призвести до конфлікту інтересів.

Проект передбачає прийняття кодексів етики, а також правил щодо конфлікту інтересів у діяльності окремих публічних службовців зі спеціальним статусом. Пропонується закріпити гарантії щодо захисту осіб, які сприяють виявленню конфлікту інтересів у діяльності публічних службовців.

Також пропонується встановити дисциплінарну відповідальність за порушення норм закону щодо конфлікту інтересів до всіх публічних службовців, крім тих посадових осіб, яких через їхній соціальний статус неможливо притягнути до відповідальності.

Як пообіцяв міністр Кабміну Анатолій Толстоухов, законопроект буде внесений на розгляд Верховної Ради до 1 вересня поточного року.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...