Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче задушити нові партії?

Субота, 26 червня 2010, 11:54
 

У президентському проекті закону про вибори депутатів місцевих рад і мерів з'явилася норма, що обмежує доступ нових партій до виборів.

Цей проект можливо буде внесений до ВР наступного тижня президентом Віктором Януковичем, повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на джерела.

Згідно із запропонованою нормою, висувати кандидатів у депутати місцевих рад усіх рівнів мають право тільки партійні осередки. І лише ті з них, які були офіційно зареєстровані за 365 днів до проведення виборів.

"Таким чином, за допомогою цієї норми, Партія регіонів і парламентська коаліція мають намір законсервувати правлячу еліту і перешкодити політичній ротації", - пише видання. 

"Річ у тому, що перспективні політичні сили нової хвилі, які почали розвиватися в останні рік-півтора, не мали за рік до майбутніх виборів розгалуженої мережі партпредставництв", зазначається в матеріалі.

Таким чином, у разі ухвалення законопроекту, від партії "Свобода" у місцевих виборах зможуть взяти участь висуванці 407 осередків, а не зможуть - 64, оскільки, за даними Міністерстваюстиції, отриманими виданням, ці 64 партосередки були зареєстровані менш ніж за 365 днів до 31 жовтня - дати виборів, яку назвав Янукович.

Значнішого удару буде завдано по позиціях партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна", відзначає газета. Від цієї політсили у виборах зможуть взяти участь висуванці лише від 427 осередків, а не зможуть - 785.

У партії В'ячеслава Кириленка "За Україну!" лише 199 осередків зможуть висунути своїх кандидатів, а 209 - ні.

У "Громадянській позиції" Анатолія Гриценка взяти участь у виборах зможуть висуванці 106 осередків, тоді як 66 - не зможуть.

Окрім того, як пише газета, серйозні проблеми виникають у політсили Арсенія Яценюка "Фронт змін". Лише 19 осередків партії, за даними Мінюсту, зможуть делегувати на вибори своїх представників, а 631 - буде позбавлена такої можливості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування