Герман: "Мені не пасує система Кучми"

Неділя, 27 червня 2010, 23:32
Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман не вірить, що Україна може повернутися до системи влади часів Леоніда Кучми.

Про це вона заявила в програмі "Чорне та біле" на телеканалі ТВі.

"Я не хотіла б повертатися в часи Кучми. Я не працювала при владі в часи Кучми і я не працювала б ніколи при владі, яка була в часи Кучми...Та система влади, яка існувала в часи Кучми, мені особисто, як громадянці, не пасує", - наголосила Герман.

"Чи може бути повернення в Україні до такої системи? Я в це не вірю. Україна змінилася дуже за останні 5-6 років", - зазначила заступник глави адміністрації президента.

"Я не вірю, що Україна знову може нагадувати якусь відсталу державу з того колишнього радянського простору, на якому ще є країни, де немає демократії", заявила вона. Водночас Герман відмовилася навести приклади таких країн.

Як відомо, президент Віктор Янукович у своєму зверненні з нагоди Дня Конституції розкритикував зміни до Основного Закону, які були внесені 2004 року. Ці зміни стосувалися звуження повноважень глави держави.

Коментуючи заяви представників Компартії про те, що в Україні може бути встановлений авторитарний режим, Герман зазначила: "Коли  про авторитарний режим говорять комуністи, то мені хочеться посміхнутися".

"Це якісь старі страхи комуністичні. Вони так звикли жити в авторитарному режимі, що їм часом ввижається в демократичній країні", - додала вона.

Щодо висновку доповідачів ПАРЄ, які констатували відкат України в дотриманні демократичних свобод, Герман заявила: "Коли експерти роблять свої висновки на інформації, яку вони не здобували самі безпосередньо, я завжди в таких випадках кажу: приїжджайте в Україну, дивіться, аналізуйте, звіряйте і тоді робіть висновки".

"Це добре, що вони нам підказують, ми обов'язково будемо враховувати все це", - зазначила заступник глави адміністрації.

Герман також наголосила, що поки чиновники "працюють, підпорядковані високому авторитету президента, моральному авторитету, а не якимсь надмірним повноваженням президента, доти немає підстав говорити про загрози авторитаризму".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування