Борги по зарплаті змусять гасити з ПДВ?

Середа, 30 червня 2010, 00:10

Президент Віктор Янукович наказав прем'єру Миколі Азарову взяти під особистий контроль своєчасну виплату зарплати.

Таке доручення глави держави має бути виконано до 1 серпня, повідомляє прес-служба президента.

Янукович також вказав, що персональна відповідальність за своєчасність розрахунків з підприємствами та установами за виконані ними роботи або надані за держзамовленням послуги повинна бути покладена на керівників - головних розпорядників бюджетних засобів.

Президент наполягає на тому, що до 1 жовтня повинні бути розглянуті питання доцільності подальшого перебування на займаних посадах керівників підприємств, що входять до сфери управління органів державної виконавчої влади, у разі незабезпечення ними щонайменш двократного зниження обсягів заборгованості по зарплаті.

До 1 серпня Янукович доручив розглянути питання щодо погашення у 2010 році заборгованості по зарплаті (з нарахуваннями) суб'єктами господарської діяльності за рахунок відшкодованих їм сум ПДВ.

Також до 1 серпня Кабмін повинен вивчити питання, та у разі необхідності внести в установленому порядку проекти законодавчих актів, спрямованих на поліпшення соціального захисту працівників, перед якими існує заборгованість по заробітній платі, і посилення відповідальності роботодавців за несвоєчасну виплату зарплати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування