Герман: Німецького експерта не пускали в Україну через серйозні причини

Середа, 30 червня 2010, 15:21
 

Служби, які не пропускали в Україну керівника представництва Фонду Аденауера у Києві Ніко Ланґе мали дуже серйозну аргументацію щодо своїх дій.

Про це повідомила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман на прес-конференції в Києві.

За словами Герман, сьогодні цей інцидент серйозно вивчається, і тому коментувати до завершення розслідування, давати оцінки діям українських спецслужб вона не хоче і не має на це повноважень.

"Я скажу лише одне - що ці органи, які приймали рішення в тих довідках, які вони подали, наводять дуже серйозну аргументацію, чому вони вчинили саме так", - сказала Герман.

У той же час, вона попросила зачекати результатів розслідування, оскільки подібний конфлікт дуже серйозно може вплинути в тому числі й на міжнародну репутацію держави.

Вона підкреслила, що потрібно бути дуже обережним, "щоб тут не наламати дров, бо все, що стосується іміджу України, її відносин з державами-сусідами, потребує великої обережності".

Як повідомлялося, 26 червня керівника українського представництва німецького Фонду Конрада Аденауера Ланґе впродовж 10 годин в аеропорту "Бориспіль" не пропускали в Україну.

27 червня прес-секретар Міністерства закордонних справ Німеччини Маркус Гатцельманн заявив, що МЗС з`ясовує з владою України обставини інциденту з Ланґе.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування