Нацрада: "5 канал" і ТВі ніхто не відключає

Вівторок, 8 червня 2010, 19:02
Ні у "5 каналу", ні у ТВі не відбирають ліцензії на мовлення.

Про це йдеться у заяві, яку поширила прес-служба Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

"Головне, що має зрозуміти суспільство - ні у "5 каналу", ні у "ТВі" ніхто не відбирає ліцензій. Ці канали здійснювали мовлення до 27 січня 2010 року, і будуть його здійснювати й надалі", - зазначається у документі.

Як відомо, у вівторок Окружний адмінсуд Києва цілком задовольнив вимоги групи телеканалів "Інтер", що заперечував законність проведення Нацрадою конкурсу на виділення додаткових частот, за результатами якого TBi одержав 33 частоти і "5 канал" - 26 частот.

У заяві зазначається, на при визначенні власної позиції під час судового процесу "нове керівництво Нацради керувалося результатами внутрішнього службового розслідування, яке розпочалося за попереднього складу Нацради".

"Крім того, звертаємо увагу на той факт, що в результаті цього конкурсу держава тільки стосовно каналу "ТВі" недоотримала понад 5 мільйонів гривень ліцензійного збору", - наголосили у відомстві.

"Нацрада, після набрання чинності остаточного рішення суду, готова провести прозорий і чесний конкурс на нові телевізійні частоти за умови дотримання чинного законодавства всіма учасниками процесу та відсутності інформаційного і політичного тиску", - йдеться у заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування