Росія скоротить свій флот у Криму, але забезпечить його новою зброєю

Середа, 9 червня 2010, 15:03

Чисельність Чорноморського флоту Росії буде скорочена, при цьому Міноборони РФ спрямує в Севастополь нові озброєння й військову техніку.

Про це сказав журналістам голова оборонного комітету Ради Федерації Росії Віктор Озеров по завершенні "урядової години", говорячи про реформування російських Збройних сил.

Як повідомляє РІА "Новости", ця "урядова година" пройшла в середу за участю міністра оборони РФ Анатолія Сердюкова в закритому режимі.

"Торкаючись Чорноморського флоту РФ, міністр оборони сказав, що його чисельний склад уже визначений - він менший, ніж ті 24 тисячі (осіб), які були раніше", - сказав Озеров.

"Що стосується нових зразків військово-морської техніки й озброєння для ЧФ, то ми, звичайно, у цьому зацікавлені", - додав він.

При цьому міністр оборони Росії констатував, що за попереднього українського керівництва російські військові іноді не могли навіть вивезти на ремонт із бази техніку, яка його потребувала.

"Міністр сказав, що вже найближчим часом пройдуть переговори з головою військового відомства України, де ці питання оновлення (озброєння й техніки для ЧФ РФ) будуть включені до порядку денного", - зазначив сенатор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування