Росії потрібні атомні станції в Україні

Середа, 9 червня 2010, 19:07
Росія зацікавлена у спільному з Україною будівництві атомних електростанцій у третіх країнах.

Про це заявив гендиректор державної корпорації "Росатом" (РФ) Сергій Кирієнко під час зустрічі з прем'єром України Миколою Азаровим, повідомляє прес-служба уряду.

Кірієнко і міністр палива і енергетики України Юрій Бойко поінформували Азарова, що між "Росатомом" і Мінпаливенерго був підписаний контракт, відповідно до якого з 1 січня 2011 року Росія почне поставляти ядерне паливо на українські АЕС.

"Контракт, який ми уклали, дозволить виготовити паливо для українських АЕС, і можете бути впевненим, що до 1 січня воно буде на українських АЕС", - повідомив керівник "Росатому".

Він також зазначив, що російська сторона забезпечить в повному обсязі фінансування, необхідне для проектування, будівництва і введення в експлуатацію третього та четвертого енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

"Якщо цей проект буде успішним, то нам потрібні нові АЕС у Росії, нові АЕС в Україні, а також спільне будівництво їх у третіх країнах", - заявив Кірієнко, додавши, що за попередніми підрахунками будівництво енергоблока може бути завершено за п'ять років.

У свою чергу Азаров підкреслив, що Україна також має значний досвід в будівництві енергоблоків, наприклад, будівництво другого енергоблока на Хмельницькій АЕС було завершено за два роки.

Він також додав, що проекти спільного будівництва АЕС на територіях Росії, України і третіх країн є надзвичайно перспективними і виключно взаємовигідними.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування