Заборона Азарова купувати VIP-машини перетвориться на "пшик"?

Четвер, 22 липня 2010, 11:53

Заборону прем'єра Миколи Азарова на купівлю дорогих авто чиновниками можна буде обійти.

Про це пише "Дело" з посиланням на представника тендерного комітету в МВС.

За його словами, все залежить від того, як буде оформлено заборону Азарова на закупівлю машин за рахунок держави.

"Якщо це буде доручення глави уряду, то воно несе за собою тимчасовий характер і залишає простір для можливих винятків. Якщо ж заборона буде оформлена урядовою постановою або дозволом, тоді все серйозніше", - сказав представник комітету.

Крім того, як відомо, всі автомобілі, які запланувала купити міліція, є спеціальним транспортом, а це може означати, що на них не розповсюджується заборона прем'єра.

"Оскільки глава уряду говорив конкретно про службовий транспорт, закупівлі МВС під це рішення можуть не потрапити", - пояснив співрозмовник.

За інформацією газети, всього йдеться про 1300 автомобілів для різних органів влади.

Як відомо, МВС хоче провести тендер на закупівлю 20 престижних авто, серед яких є "Мерседеси", "Ауді" і "Тойота Камрі", на що може бути витрачено від 8 до 9 мільйонів гривень.

Після оприлюднення даної інформації в пресі, прем'єр Микола Азаров назвав її "плітками", у відповідь на що газета "Дело" опублікувала офіційне оголошення з Вісника держзакупівель про наміри придбати VIP-автомобілі для МВС.

На засіданні Кабміну в середу Азаров доручив Держказначейству припинити фінансування надмірних витрат уряду - виділення грошей на придбання дорогих авто, меблів та на ремонти кабінетів.

Як з'ясувала газета "Сегодня", усі машини, які планує купити МВС, призначені для обслуговування перших осіб держави - президента, прем'єра, спікера, а також іноземних делегацій.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування