Суд дозволив Медведьку обшукати ще одного чиновника Тимошенко

П'ятниця, 23 липня 2010, 10:31

Печерський райсуд Києва дозволив Генпрокуратурі провести обшук на квартирі колишнього першого заступника голови Держказначейства Тетяни Грицун.

Про це пише "Дело".

19 липня Генпрокуратура порушила проти Грицун кримінальну справу. Його звинувачують у зловживанні владою, що завдало шкоди учасникам приватизації Одеського припортового заводу.

Правоохоронні органи підозрюють екс-першого заступника Держказначейства в перевищенні службових повноважень у період з жовтня 2009 по січень 2010-го.

Як йдеться у судових матеріалах, у цей період вона давала вказівки своїм підлеглим не перераховувати конкурсні гарантії в сумі 800 млн. грн. учасникам конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу - компаніям "Нортіма" і "Фрунзе-Флора".

Як зазначено в документах, Грицун перешкоджала поверненню коштів їх власникам всупереч платіжним дорученням Фонду держмайна.

Як відомо, 31 березня Генпрокуратура порушила кримінальну справу у зв'язку з перевищенням повноважень низки посадових осіб Держказначейства, які перешкоджали поверненню застави.

Зокрема, 400 мільйонів гривень застави не повернули власнику компанії "Фрунзе-Флора" Костянтину Григоришину.

Як відомо, у вересні 2009 року на конкурсі з продажу Одеського припортового серед трьох учасників найбільшу суму - 5 мільярдів гривень - запропонувало ТОВ "Нортіма", пов'язане з Ігорем Коломойським і Олександром Ярославським.

Однак результати аукціону були визнані недійсними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News