У вересні покарати фігурантів "касетного скандалу" вже буде неможливо

Вівторок, 27 липня 2010, 08:46

У вересні минає термін притягнення до кримінальної відповідальності фігурантів "касетного скандалу".

Про це заявив колишній співробітник управління держохорони Микола Мельниченко під час відеоконференції на Intv.ua, пише "Дзеркало тижня".

"Дуже прикро, що у вересні закінчиться термін притягнення до кримінальної відповідальності тих людей, які вчинили злочини і які є фігурантами запису", - сказав Мельниченко.

За його словами, таким чином фігуранти "касетного скандалу" можливо не будуть притягнуті до відповідальності.

При цьому він висловив жаль, що керівники України при президенті Вікторі Ющенку офіційно не звернулися до США для проведення експертизи записів.

Відповідаючи на запитання, чи були записи нинішнього президента Віктора Януковича на плівках, Мельниченко зазначив: "Так. Віктор Янукович є на моїх записах".

При цьому він підкреслив, що Янукович не має безпосереднього відношення "до тих злочинів".

За словами Мельниченка, його регулярно викликають до Генеральної прокуратури, де він проходить свідком у справі про вбивство Георгія Гонгадзе.

Він також підкреслив, що "було б не погано, щоб ця справа була направлена до суду".

Як відомо, напередодні генпрокурор Олександр Медведько заявив, що у справі про вбивство Гонгадзе є тільки один обвинувачений - екс-начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач.

У свою чергу керівник слідчої групи з розслідування справи про вбивство журналіста Олександр Харченко заявив, що за результатами розслідування справи Гонгадзе покарання може отримати не тільки Пукач, але і "хтось з українських високопосадовців".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування