ЯНУКОВИЧ ХОЧЕ "РАДИКАЛЬНО" ПОКАРАТИ МІНІСТРА ОБОРОНИ

Четвер, 8 липня 2010, 15:08


Президент Віктор Янукович не виключає жорстких кадрових рішень у результаті засідання РНБО, присвяченого питанню Збройних сил України.

"В мене є відчуття, що треба приймати радикальні заходи і по кадрових питаннях, і з питань фінансування", - заявив він, відкриваючи засідання Ради нацбезпеки й  оборони.

"Я не збираюся чекати, коли пєтух прокукурікає. Будемо приймати рішення сьогодні", - сказав президент.

За словами Януковича, рішення про скликання РНБО в нього визріло, коли він прилетів у минулу неділю в аеропорт Бельбек в Криму для святкування Дня Військово-морського флоту України.

"Я почав питати керівника військової частини: "Як ви виконуєте завдання бойові, як ви чергуєте?". Він сказав, що ситуація дуже складна, ми не готові до виконання завдань. Це я кажу про те, що я маю право сказати на камери", - зазначив президент.

Януковича обурило те, що міністр оборони Михайло Єжель мав прилетіти в аеропорт безпосередньо в день святкування.   

"І я сам собі задав питання: "Міністр, як свадєбний генерал, приїде в неділю в Крим... Коли приймається рішення проводити такі заходи, міністр їде заздалегідь і їх готує", - наголосив президент.

Янукович нагадав, що це вже друге за три місяці засідання РНБО, присвячене питанню Збройних сил.

"Перший раз ми розглядали питання в квітні. Ми визначились, що почнемо працювати, але я не почув, не побачив ініціативи. Я не побачив того хвилювання, яке повинно бути у відповідальних людей, тим паче тих, хто носить генеральську форму, хто повинен дбати про державу, про її захист", - заявив президент.

"Тому я прийняв рішення розглянути це питання на РНБО таким складом, щоб ми з вами зробили відповідні висновки, що будемо робити далі", - пояснив Янукович.  

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News