Майно головного медіа-ресурсу опозиції в Криму арештували

Вівторок, 10 серпня 2010, 16:07

На майно ТРК "Чорноморська", яка є головним медийным ресурсом кримської опозиції, накладений арешт.

Відповідну постанову в понеділок видав слідчий податкової міліції управління ДПАУ в АРК, повідомила "Дзеркалу тижня" президент ЧТРК Тетяна Красикова.

За її словами, арешт накладений на будинок, у якому перебувають редакції та апаратно-студійні блоки телекомпанії та радіо "АСоль", автомобілі й, як сказано у постанові, "на все майно, де б воно не перебувало". 

"З початку липня податкова міліція перевіряє господарську діяльність ЧТРК. Наскільки мені відомо, жодних кримінальних справ - ні щодо посадових осіб телерадіокомпанії, ні за фактом якихось правопорушень - за результатами цієї перевірки на сьогодні немає", - сказала Красикова.

"З постанови про накладення арешту на майно ЧТРК випливає, що це відбувається в рамках "чужої" кримінальної справи. Податкова міліція підозрює нас у тому, що ми проводили безтоварні угоди, чим завдали шкоди державі на суму 6,7 мільйона гривень, і подачі недостовірних даних у податкових деклараціях", - пояснила вона.

Красикова не погоджується з такими висновками й стверджує, що поставлені під сумнів угоди легко перевірити.

"Ми для своїх потреб придбавали телекамери, орендували приміщення, орендували засоби, які дозволяють нам передавати сигнал, наприклад - ПТС (пересувна телестанція), котра орендувалася для телемарафонів. Все це було, і якщо потрібно, ми можемо це довести й показати", - зазначила вона.

"У нас є всі документи, є всі акти виконаних робіт і є в наявності те, що ми придбавали. Але, схоже, нас просто не хочуть чути", - стверджує президент телерадіокомпанії.

ТРК "Чорноморська" має намір оскаржити постанову про накладення арешту на своє майно, і заявляє про неправомірне втручання в господарську діяльність.

"Я можу вважати це черговою спробою влади якимсь чином виключити ЧТРК із інформаційного простору або ускладнити її роботу. Тому що з початку цього року нас нескінченно перевіряють. Зараз нас перевіряє податкова міліція і уже 5 місяців нас перевіряє УБЕП", - каже Красикова.

Вона зазначає, що під час практично всіх виборчих компаній чинилися спроби блокування роботи ТРК: і в 1998-му, і в 1999-му, і в 2004 роках.

У управлінні ДПАУ в АРК і податковій міліції управління відмовляються надавати яку-небудь інформацію щодо ситуації навколо арешту майна ТРК "Чорноморська". Як повідомив прес-офіцер податкової міліції Артур Мазін із посиланням на керівництво, "жодних коментарів із цього питання ми поки не даємо".

ТРК "Чорноморська" - найбільша недержавна регіональна телерадіоорганізація України, покриває цілодобовим мовленням всю територію АРК і м. Севастополь. Засновниками є юридичні особи, але контроль, через афілійовані структури, належить нардепу Андрію Сенченку (БЮТ).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News