БЮТівець: дії СБУ - політичний "наїзд"

Середа, 11 серпня 2010, 13:15
Співробітники СБУ на території офісу Кримської організації партії "Батьківщина" проводять обшук.

Про це заявив БЮТівець Андрій Сенченко, повідомляє Обком.

За його словами, станом на 12:50 середи в офісі кримської "Батьківщини" знаходиться близько 25 співробітників СБУ, а також супроводжуючих їх озброєних людей.

"Ця будівля не є виробничою, знаходиться в центрі Сімферополя. На двох входах в будівлю висять таблички, які вказують на те, що це офіс народних депутатів Сенченка і Веліжанського", - зазначив депутат.

"Зараз в будівлі близько 25 осіб, які увірвалися сюди вранці. Це співробітники СБУ з силовою підтримкою "Альфи", з автоматами, пістолетами. У них на руках постанова на обшук в якомусь підприємстві за цією адресою", - пояснив Сенченко.

"Ми їм пояснили, що за цією адресою такого підприємства немає. І більше того, у них немає ніякого підтвердження того, що воно тут знаходиться", - сказав він.

За словами БЮТівця, співробітники СБУ "намагаються обшукувати будинок, при цьому обмежуючи свободу пересування співробітників". "Мені вони також не дають пройти в свої приміщення", - додав Сенченко.

Він також стверджує, що правоохоронці відмовилися пропустити в будівлю групу депутатів Верховної Ради Криму.

"Силою не пустили депутатів, які прийшли до мене на робочу нараду. Тепер депутати стоять перед входом в будівлю. Силою не пустили всередину і знімальну групу "Чорноморської ТРК", і тепер ця група через вікно фіксує їхні незаконні дії", - розповів БЮТівець.

"Це просто політичний "наїзд", мета якого - дестабілізувати роботу Кримського офісу партії", - зазначив Сенченко.

За його словами, одразу після захоплення будівлі він спробував зв'язатися з представниками правоохоронних органів.

"Я зателефонував оперативному черговому СБУ, зафіксував свій дзвінок для запису, який у них ведеться. Керівництва СБУ, як водиться, на місці немає", - сказав БЮТівець.

"Зараз наші колеги, народні депутати, в Києві поїхали на Володимирську вулицю і будуть це керівництво "відловлювати" по кабінетах. Крім того, я зафіксував свій дзвінок до оперативного чергового главку СБУ в Криму - з вимогою, щоб мене зв'язали з будь-яким з керівників. Поки результатів немає", - заявив Сенченко.

"Я додзвонився до заступника прокурора Криму Домнікова, докладно описав йому ситуацію і зажадав втручання прокуратури. Він сказав: зараз будемо розбиратися", - додав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування