ТВі і "5 канал": Справу щодо частот намагаються швидко "проштовхнути"

Четвер, 12 серпня 2010, 13:55

ТВі і "5 канал" заявляють, що Київський апеляційний адмінсуд призначив засідання у справі про позбавлення їх частот, а їм про це не повідомили.

Канали вбачають у цьому спробу тиску на суди і суддів з боку власника компаній-позивачів - ТОВ "Телестудія "Служба інформації" (НТН) та ТОВ "Телерадіокомпанія "Кіно ТВ" (які належать до медіа-холдингу Inter Media Group).

Як сказано у повідомленні ТВі і "5 каналу", їм "з надійних джерел" стало відомо, що на 16 серпня призначено засідання Київського апеляційного адмінсуду за апеляційною скаргою "5 каналу" і ТВІ у справі за позовом ТОВ "Телестудія "Служба інформації" (НТН) та ТОВ "Телерадіокомпанія "Кіно ТВ" щодо відбирання частот і анулювання ліцензій на мовлення.

"Викликає правомірне здивування той факт, що наші компанії не отримали жодної судової повістки з визначенням дати, часу, та місця розгляду нашої справи", - обурюються представники даних каналів.

Вони нагадують, що за ст.35 Кодексу адміністративного судочинства, "повістка повинна бути вручена не пізніше ніж за 7 днів до судового засідання, повістка у справах, для яких встановлено скорочені строки розгляду, має бути вручена у строк, достатній для прибуття до суду".

"Таким чином, постає питання: для цієї справи встановлено скорочений строк розгляду?  На чиє замовлення це робиться?", - цікавляться ТВі і "5 канал".

"Ми вважаємо, це проявом зацікавленості у найшвидшому розгляді цієї справи, а як наслідок - тиску на суди і суддів з боку власника компаній-позивачів", - заявляють вони.

У зв'язку з цим журналістські колективи двох телеканалів публічно просять голову  Київського апеляційного адміністративного суду Анатолія Денісова "не піддатися спробам маніпуляції і діяти виключно в рамках чинного законодавства".

Вони наводять лист до судді Денисова, а також низку фактів порушень процесуального законодавства у відношенні них.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування