Янукович клянеться, що шахтарі проконтролюють приватизацію

Субота, 28 серпня 2010, 15:56
Процес приватизації шахт буде підконтрольний трудовим колективам.

Про це заявив президент Віктор Янукович в місті Стаханов Луганської області на урочистих зборах, присвячених Дню шахтаря.

"На сьогодні вже здійснена інвентаризація всього шахтного фонду галузі, визначено 63 перспективних інвестиційних проекти. Ці проекти розроблені на 5 років на загальний обсяг інвестицій близько 50 мільярдів гривень", - сказав він.

При цьому Янукович підкреслив, що сама держава за такий короткий період часу коштів не знайде, у зв'язку з цим існує необхідність пошуку ефективних рішень.

"У програмі реформ на 2010-14 роки чітко визначено, що майбутня приватизація державних вугільних підприємств буде виключно підконтрольна трудовим колективам, впорядкована й буде системною. Ніякого хаосу не буде", - запевнив президент.

Він також зазначив, що триматиме на контролі ці питання.

Крім того, Янукович назвав першочерговим завданням влади забезпечення 100% державного фінансування вугільної галузі.

"У першу чергу ми зобов'язані забезпечити 100% бюджетне фінансування. У цьому році ми це завдання вирішуємо", - сказав президент.

За його словами, вже в нинішньому році буде спрямовано близько 8 мільярдів гривень на розвиток вугільної промисловості, проте "цього, звичайно, дуже мало".

За словами Януковича, реформи в галузі передбачають, зокрема, залучення недержавних інвесторів, які можуть стати ефективними власниками і навести порядок в складному гірському господарстві.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування