Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція "трусить" Ніжинський інтернат, в якому померли діти

Понеділок, 30 серпня 2010, 13:02

Обласний УБОЗ Чернігівщини разом з облпрокуратурою проводить слідчі дії у Ніжинському інтернаті.

Про це "Українській правді" повідомила директор інтернату Олена Гармаш.

За її словами, відповідні "слідчі дії тривають уже три тижні, але у п'ятницю вони набули свого піку".

Гармаш повідомила, що правоохоронці опечатали приміщення інтернату, проводять регулярні обшуки та вилучають бухгалтерські, установчі та інші документи, складені протягом останніх п'яти років.

"Вони не мотивують свої дії. Кажуть, що працюють, і щоб я на них скаржилася", - зазначила вона, додавши, що своїх посвідчень правоохоронці не надають.

"Вони нічого не кажуть, щось шукають на складах, але нічого не знаходять, бо там все гаразд. Сьогодні приїхали спонсори вручити подарунки дітям, але не можуть цього зробити", - сказала директор інтернату.

Гармаш також додала, що вона зверталася зі скаргою до Генпрокуратури, але в неї не прийняли документи.

У відповідь на репліку, що перевірки правоохоронців можуть бути пов'язані з масовою смертю дітей в інтернаті, вона повідомила, що має попередні результати медичної експертизи, які доводять, що "90% смертей сталися в результаті вроджених патологій, які мали діти".

У свою чергу начальник прес-служби чернігівської міліції Сергій Бриль підтвердив, що економічний відділ обласного УБОЗ перевіряє документацію інтернату.

Як відомо, з 7 по 11 серпня в Ніжині (Чернігівська область) в інтернаті для дітей з ураженням центральної нервової системи померли 4 дитини і один дорослий.

Крім того, 11-14 серпня з Ніжинського будинку-інтернату з попереднім діагнозом "гостра респіраторна вірусна інфекція" було госпіталізовано 15 осіб.

Прокуратура Чернігівської області порушила кримінальну справу за фактом смерті дітей і дорослих в інтернаті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування