Нацрада готова виставити знову частоти ТВі і "5 каналу" - після дозволу

Понеділок, 30 серпня 2010, 18:22

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення готова провести повторний прозорий, публічний та відкритий конкурс на частоти, відібрані у "5 каналу" й ТВі.

Про це повідомляє прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Нацрада вважає рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 30 серпня "пріоритетним для виконання, оскільки дотримання законів України є беззаперечним".

Водночас, вона готова провести "повторний прозорий, публічний та відкритий конкурс на частоти, які стали предметом судового розгляду".

"Це можна буде зробити після надання окремого відповідного дозволу Кабінету міністрів, за яким Національна рада звернеться негайно", - зазначає Нацрада.

"Дозвіл необхідний з огляду на постанову КМУ від 09.06.2006 року, відповідно до якої з 1 січня 2010 року має бути припинено присвоєння аналогових частот згідно з міжнародною угодою "Женева-2006", - пояснює вона.

Нацрада зазначає, що "конкурс буде відкритий, і в ньому зможуть взяти участь усі телеорганізації України, в тому числі ТВі та "5 канал".

"Враховуючи, що основною умовою конкурсу був саме розвиток інформаційного мовлення, "5 канал", природно, матиме певні переваги, оскільки є винятково інформаційним каналом", - додає профільна рада.

Нацрада також зазначає, що "після того, як буде оголошено дату конкурсу, Національна рада звернеться з проханням до телерадіоорганізацій стосовно забезпечення прямої трансляції засідання для висвітлення об'єктивності та чесності роботи регуляторного органу".

Як відомо, Київській апеляційний адмінсуд у понеділок, 30 серпня, анулював частину ліцензій "5 каналу" та ТВі через порушення процедури конкурсу на їх отримання, а також зобов‘язав Генпрокуратуру порушити справу щодо причетних членів Нацради.

У свою чергу, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко закликав Нацраду негайно оголосити повторний конкурс на частоти, відібрані у "5 каналу" та ТВі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News