Путін відповів блогеру на критику й мат: "У цілому з зауваженнями згоден"

Четвер, 5 серпня 2010, 09:18

Прем'єр Росії Володимир Путін відповів на різку критику блогера щодо ситуації з пожежами в країні, опубліковану в "Живому журналі".

Відповідь Путіна на запис користувача top-lap від 1 серпня розміщено на сайті радіостанції "Эхо Москвы", головний редактор якої і попросив прем'єра РФ прокоментувати цей запис. 
 
У ній користувач ЖЖ в різких висловах і з лайливими словами зазначав, що за нинішньої влади ситуація з протипожежними заходами у селі в Тверській області, де у нього є дача, гірша, ніж було за комуністичної влади.

Так, за його словами, пожежної машини немає, ринду замінили на телефон, який не працює, три ставки, з яких можна було брати воду для гасіння пожежі, засипані, а у пожежника нічого необхідного для екстреної ситуації немає. Коли при пожежі викликали пожежників, вони приїхали з Твері через 5 годин, обурювався top-lap.

Блогер цікавився: "Куди йдуть наші гроші? Чому ми з кожним роком усе далі й далі скочуємося до первісного ладу суспільства?" - І вимагав повернути йому ринду, забравши телефон, віддати місце під ставок тощо. Він також просив підтримати його звернення до влади Калязінський району Тверської області з цього приводу.

 

Путін у відповідь зазначив, що "таких високих температур в Росії впродовж 140 років, а значить, і при комуністах, не було" - "і це хоча б частково виправдовує владу, яка, безумовно, несе відповідальність за боротьбу зі стихійними лихами, але яка вперше зіткнулася з такими масштабами і таким розмахом стихії".

"Проте в цілому з Вашими зауваженнями згоден", - визнав російський прем'єр.

Він назвав блогера top-lap "дивовижно відвертою й прямою людиною" та "обдарованим літератором". "Якщо б (Ви) заробляли письменницькою працею, могли б жити, як і улюблений письменник В. І. Леніна - А. М. Горький - на Капрі", - зазначив Путін.

"Однак і там Ви не могли б почуватися у безпеці. Оскільки і в Європі, і в США стикаються з такими ж за масштабом природними катаклізмами", - додав він.

Прем'єр Росії підкреслив: "Всі необхідні грошові кошти на подолання наслідків стихійного лиха та вирішення інших нагальних проблем вже направлені з федерального бюджету на рахунки потерпілих суб'єктів Російської Федерації.

"За наявності Вашого адреси ринду отримаєте в губернатора негайно", - пообіцяв Путін невідомому автору ЖЖ.

 
"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування