Опозиціонери лякають димом з Чорнобиля. МНС спростовує

Четвер, 5 серпня 2010, 15:43
Задимлення у Києві могло бути викликане пожежами у Чорнобильській зоні.

Про це заявив депутат від НУНС Юрій Гримчак під час конференції на порталі Ліга.net.

"Під час задимлення, що було в місті Києві, у мене була інформація про те, що саме в зоні відчуження є пожежі, що викликало занепокоєння радіаційним станом в самому Києві", - сказав він.

"В даному випадку єдино можливий варіант - це те, що як тільки закінчиться спека, туди треба надсилати загони МНС для того, щоб сухостій був вивезений", - наголосив депутат.

Крім того, коментуючи скликання президентом Віктором Януковичем екстреного засідання Ради з національної безпеки й оборони у зв'язку з пожежною небезпекою, Гримчак сказав: "Популізм і самопіар - це проведення надзвичайного РНБО у Криму, не відриваючись від пляжу, після того, як Київ уже був задимлений".

"Що дивно: коли в диму була вся столиця, в місті у зв'язку з відпусткою був відсутній президент, прем'єр, мер, а всі інші перебували у Криму. Ну, як би на роботі. Пам'ятаєте, є відома фраза: "Весна прошла, настало лето - спасибо партии за это", - сказав він.

Водночас НУНСівець вважає, що підрозділи МНС готові до гасіння пожеж. "Наша громадянська оборона, на мій погляд, є однією з найсильніших в країнах СНД", - зазначив Гримчак.

У той же час в головному управлінні МНС у Київській області спростували інформацію про пожежі в Чорнобильській зоні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми спростовуємо цю інформацію. Ніяких пожеж у Чорнобильській зоні не зафіксовано", - зазначили в прес-службі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування