Горбаль доручив перевірити інформацію, яку вважає "провокацією"

П'ятниця, 10 вересня 2010, 12:33


Прокуратура та СБУ Львівської області перевіряють інформацію про вимагання від підприємців Львівщини сплати благодійних внесків.

Про це повідомляє у п'ятницю прес-служба Львівської обласної держадміністрації.

За повідомленням, голова Львівської ОДА Василь Горбаль доручив обласній прокуратурі та управлінню СБУ у Львівській області перевірити інформацію щодо вимагання коштів із підприємців у вигляді перерахунку благодійних внесків на рахунки благодійного фонду "Гарант", викладену у статті на "Українській правді" за 8 вересня.

Горбаль вважає, що подібна інформація може бути "провокацією" окремих політичних сил напередодні місцевих виборів.

"Однак, відповідні органи вже перевіряють інформацію, викладену у матеріалах журналістів", - сказано в повідомленні.

"Я думаю, що ця інформація - провокація тих політичних сил, які намагаються у будь-який спосіб дискредитувати нинішню владу", - заявив "регіонал" Горбаль.

"Менше з тим, я дав відповідні доручення, і наразі ця інформація ретельно аналізується. Якщо викладені у матеріалах журналістів факти підтвердяться - усі причетні будуть суворо покарані", - запевнив голова Львівської облдержадміністрації.

У статті під заголовком "І вся країна покриється будинками Азарова?", опублікованій "Українською правдою", йшлося про те, як члени родини прем'єра Миколи Азарова збагачувалися і отримували нерухомість по всій Україні під виглядом благодійних фондів та за рахунок службового становища Миколи Азарова.

Серед іншого, автор статті повідомляла, що з початку вересня львівським підприємцям з офіційного телефону-факсу місцевого Держказначейства надходять листи від Благодійного фонду "Гарант", який, за її даними, пов'язаний з Азаровим. У листах просили зробити благодійні пожертви для допомоги "малозабезпеченим".

Листи надходять підприємствам, які виконують держзамовлення, наприклад, ремонтують школи. Автор зазначає, що підприємці скаржаться на те, що в разі відмови пожертвувати вони мають проблеми з перерахуванням коштів із Держказначейства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування