Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніков сказав, коли буде потрібно все українське

П'ятниця, 10 вересня 2010, 15:25
Майже 50% туристів на Євро-2012 до України приїдуть з Росії.

Про це заявив віце-прем'єр з питань Євро-2012 Борис Колесніков в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"І, до речі, за нашими підрахунками, близько 50% туристів приїде з Росії", - сказав він.

Віце-прем'єр пояснив, що цьому можуть сприяти близькість місця проведення "адже від Донецька до Ростова близько 200 кілометрів, від Харкова до Бєлгорода близько 90 кілометрів", і безвізовий режим між нашими країнами.

"Хоча ми раді будемо бачити будь-яких гостей з усіх країн світу", - зазначив Колесніков.

Крім того, він прогнозує, що при проведенні Євро-2012 великим попитом у гостей, учасників та запрошених будуть користуватися всілякі сувеніри з національними та українськими елементами.

"Будуть затребувані і всілякі національні сувеніри, навіть кустарного виробництва", - сказав віце-прем'єр.

"І тут мова йде не стільки про сувенірну продукцію з символікою чемпіонату або УЄФА, скільки про місцевий колорит - про все українське. Все українське і пов'язане з Україною буде надзвичайно затребуваним", - зазначив Колесніков.

Також, за словами віце-прем'єра, фінал відкриває "не обмежені перспективи для малого бізнесу", в першу чергу в сфері громадського харчування і торгівлі.

При цьому він вважає, що для успішного використання можливостей, які відкриває Євро-2012 для малого бізнесу, починати його необхідно вже зараз.

Крім того, Колесніков заявив, що в рамках підготовки до Євро-2012 на одному з суднобудівних заводів півдня України буде розміщено замовлення на виготовлення плоскодонних прогулянкових суден.

"Ми зараз для Євро-2012 будемо замовляти кілька суден прогулянкових плоскодонних одному з наших південних заводів, для екскурсій туристів до Каніва, Черкас, по Шевченківським місцям", - сказав він.

Крім того, в рамках підготовки до проведення чемпіонату у Каневі планується побудувати термінал, вертолітодром, сучасний річковий вокзал а також фунікулер до меморіалу Шевченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...