"Репортери без кордонів" сумніваються, що Кравченко мав мотиви для убивства Гонгадзе

П'ятниця, 17 вересня 2010, 11:38

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" має сумніви, що міністр Юрій Кравченко мав мотиви для убивства журналіста Георгія Гонгадзе. 

У своїй заяві організація відзначає, що в убивстві журналіста, що сталося 10 років тому, влада звинувачує мертвих, повідомляє Телекритика.

"Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко, який покінчив життя самогубством за нез'ясованих обставин в 2005 році, - єдиний, кого звинувачують у викраденні і вбивстві опозиційного журналіста Георгія Ґонґадзе у  вересні 2000 року" - зазначено у тексті заяви.

Представники організації висловили здивування щодо того факту, що в якості ініціатора вбивства фігурує Кравченко.

"Повідомлення про зникнення журналіста було зроблено в заяві за підписом головного слідчого Генпрокуратури Олександра Харченка. Як зазначив тодішній начальник головного управління карного розшуку МВС Олексій Пукач, 13 або 14 вересня, він усно наказав Кравченку здійснити вбивство Ґонґадзе, щоб покласти кінець його журналістській діяльності", - нагадують "Репортери".

"Виходячи з особистих та професійних інтересів, Пукач погодився виконати цей наказ."Репортери без кордонів" здивовані тим, що міністр внутрішніх справ був названий в якості єдиного ініціатора вбивства, тим більше що заява Генпрокуратури не дає пояснення його мотивам припинити журналістську діяльньсть Ґонґадзе  у такий категоричний спосіб", - йдеться у тексті заяви.

 Представники організації вважають, що після 10 років слідства прокурори, схоже, покладаються виключно на сповідь генерала Пукача, що не є достатнім.

"Арештований в липні 2009 року Пукач зізнався в тому, що задушив Гонгадзе його ременем, а потім стратив його сокирою. Його мають судити в кінці року і довічно позбавити волі. Генерал Пукач був особою, яка вчинила вбивство, і він, ймовірно, діяв за наказом Кравченка. Але чи означає це, що ми знаємо, звідки походив справжній наказ?", - запитують в організації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування