ПІЛОТУ ТИМОШЕНКО ТАКОЖ "ШИЮТЬ" СПРАВУ

Четвер, 2 вересня 2010, 10:31
Суд дозволив обшук житла колишнього заступника міністра транспорту в уряді Тимошенко - глави Державної авіаційної адміністрації Олександра Давидова.

Відповідна постанова Печерського райсуду Києва є у розпорядженні "Української правди".

У документі зазначається, що Київською транспортною прокуратурою проводиться досудове слідство у кримінальній справі, порушеній 8 липня 2010 Генпрокуратурою відносно екс-чиновника за частиною 2 статті 364 та частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу.

У постанові зазначається, що Давидов, "зловживаючи службовим становищем, діючи умисно в інтересах третіх осіб, 21 квітня 2008 підписав договір про надання юридичних послуг з суб'єктом підприємницької діяльності та 22 квітня 2008 - договір про надання юридичних послуг з фізичною особою-підприємцем".

Також чиновник підписав акти здачі-приймання юридичних послуг за вказаними договорами.

За платіжними дорученнями Державною авіаційною адміністрацією підприємцям перераховано 20 тисяч гривень та 60 тисяч гривень.

Також досудовим слідством встановлено, що вказані в актах послуги фактично   виконувались працівниками юридичного управління Державної авіаційної адміністрації. "Самими ж підприємцями юридичні послуги не надавались", - йдеться у постанові.

"Таким чином, колишній заступник міністра, зловживаючи службовим становищем, умисно, всупереч інтересам служби, діючи в інтересах третіх осіб, вніс до актів здачі-приймання юридичних послуг неправдиві відомості...та незаконно перерахував вказаним особам 80 тисяч гривень, чим завдав шкоди державі", - зазначається у документі.

Суд вважає, що подання про обшук слід задовольнити, "оскільки наявні в кримінальній справі матеріали дають достатні підстави вважати, що речі і цінності, здобуті злочинним шляхом, документи, а також інші предмети, що мають суттєве значення у справі можуть знаходитися за місцем проживання".

Як відомо, Давидов у 90-х роках був пілотом Тимошенко. З 1996 до 2000 року був гендиректором компанії "ЄЕС-Авіа", яку створила корпорація Юлії Тимошенко "Єдині енергосистеми України".

Зокрема, частина 2 статті 364 - зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (карається позбавленням волі на строк від  трьох до шести років з позбавленням права  обіймати  певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Частина 2 статті 366 - службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи  займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування