Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вирішив розсекретити архіви щодо Голодомору

Вівторок, 21 вересня 2010, 08:58


Президент Віктор Янукович ініціює розсекречення архівних матеріалів, які стосуються періоду Голодомору.

Про це він заявив у листі до Українського конгресового комітету Америки, текст якого опубліковано на сайті глави держави.

"Знаєте, я ніколи не встрявав у чвари. На слова я завжди реагував діями", - заявив президент у листі серед іншого.

"І коли мені кажуть про те, що в країні начебто СБУ переслідує істориків з музею "Тюрма на Лонцького" у Львові  - я даю доручення Кабінету міністрів про негайну передачу цього музею з СБУ в Інститут Національної пам'яті. І доручаю передбачити в бюджеті на наступний рік фінансування цього музею уже в системі Інституту Національної пам'яті", - зазначив Янукович.

"Коли мені говорять, що я, начебто, заперечую Голодомор - я ініціюю розсекречення  архівних матеріалів, що стосуються періоду Голодомору, і передачу їх теж в Інститут Національної пам'яті, де історикам можна буде об'єктивно і з цілковитим доступом їх вивчати", - повідомив він.

Янукович наголосив: "Я проти того, щоб закривали історію і щоб політики робили на цьому спекуляції".

Як відомо, раніше він заявляв, що Голодомор 1932-1933 років в Україні не був суто українською трагедією на просторі СРСР і не може вважатися геноцидом українського народу.

20 вересня на сайті президента України знову з'явилася сторінка, присвячена Голодомору, яка була там за попереднього президента Віктора Ющенка, але зникла у лютому цього року, після інавгурації Віктора Януковича.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...