Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ попередила активістів про відповідальність за брехню

П'ятниця, 24 вересня 2010, 11:23

У Службі безпеки України спростовують інформацію про те, що СБУ цікавилася упредставників громадської організації "Демократичний альянс" роботою з міжнародними грантами.

"У зв'язку з поширенням окремими  ЗМІ інформації про нібито здійснюваний співробітниками СБУ тиск на активістів громадських організацій, Служба безпеки України заявляє про тенденційний характер зазначених звинувачень та свідоме перекручення фактів з боку ініціаторів заяв", - йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

У СБУ зазначили, що заява прес-служби "Демократичного альянсу" про звернення до них по телефону 21 вересня особи, яка назвала себе співробітником СБУ, "як мінімум викликає подив", тому, що цього дня лідер цієї громадської організації Гацько сам дзвонив до Громадської приймальні СБУ "з претензією, чому йому не надаються відповіді на раніше надіслані ним звернення".

"Відповідальний співробітник СБУ надав йому детальні роз'яснення щодо порядку звернень громадян та поінформував, що жодних звернень ані від нього особисто, ані від імені ГО "Демократичний альянс" до СБУ не надходило, про що свідчать відповідні записи у журналі", - сказано у повідомленні.

За даними прес-служби, Гацьку було також запропоновано особисто принести заяву до громадської приймальні та переконатися, що вона належним чином оформлена та прийнята до розгляду.

"Це вже не перший випадок, коли окремі активісти громадського руху з особистих мотивів або з інших причин намагаються безпідставно звинувачувати співробітників Служби безпеки України у неправомірних діях, не надаючи при цьому жодних доказів на підтвердження своїх слів", - сказано у заяві.

СБУ заявляє "про неприпустимість таких дій та попереджає про відповідальність за поширення неправдивих повідомлень згідно з чинним законодавством".

Як відомо,у четвер прес-служба "Демократичного альянсу" повідомила, що працівники СБУ цікавляться у представників громадської організації роботою з міжнародними грантами.

За словами членів організації, 21 вересня у вівторок громадськім активістам надійшов телефонний дзвінок.

"Чоловік представився працівником СБУ та запросив на зустріч, на якій розпитував про джерела фінансування як осередку "Демократичного альянсу" у Черкаській області, так і центральних керівних органів організації", - йдеться у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...