Москаль про паспортну ідею Могильова: "дурний, дурний, але хитрий"

Середа, 29 вересня 2010, 15:37
 

Депутат НУНС Геннадій Москаль критикує ідею глави МВС Анатолія Могильова про єдиний паспорт.

Про це йдеться в коментарі Москаля.

"Цю ідею можна прокоментувати українською приказкою: "дурний, дурний, але хитрий", - зазначив Москаль.

Він пояснив це тим, що внутрішній паспорт видається з 16 років.

"Сьогодні такий паспорт мають 37 млн. громадян. А закордонний паспорт мають тільки до 30% населення. Це означає, що всім українцям треба буде видати нові паспорти?", - зазначив Москаль.

Він також нагадав, що якщо громадянин хоче отримати закордонний паспорт протягом місяця, це буде коштувати 364 гривні, протягом 10 днів -870 гривень, а протягом 3 днів - 1214 гривень.

"От і помножте ці суми на 37 млн. громадян, яким треба буде видати нові паспорти "від Могильова" взамін сьогоднішніх паспортів громадянина України. Якщо згадати, що видачею паспортів у нас займається МВС, ви зрозумієте, що пан Могильов не дбає про добробут українців і їм рухають не реформи, а чисто меркантильні інтереси", - зазначив депутат.

Він також підрахував, що якщо поліграф-комбінат "Україна" випускає бланки паспортів громадянина України по 3,6 гривні, то вартість самого бланку закордонного паспорту, якщо отримувати його протягом місяця, складає від 150 гривень до 525 гривень.

"Як може один і той же документ так зростати в ціні? Це вже спекуляція! За часів Радянського Союзу міністра Могильова і його компанію притягли б до відповідальності за спекуляцію. Куди дивиться Антимонопольний комітет? Куди дивиться Михайло Бродський? Адже за 1214 гривень можна купити цілу машину секонд-хенду!", - обурився Москаль.

"Закордонний паспорт має 32 сторінки. Якщо людина багато їздить за кордон, то їй доведеться його часто міняти: один раз "поїхав-приїхав" - це вже 4 відмітки прикордонників і якщо додати ще візу - вже 1 сторінка паспорту використана", - зазначив він.

"До того ж людині за законом дозволяється мати 2 закордонні паспорти. А паспорт громадянина України - один на все життя. Навіщо тоді міняти два документи на один? Щоб зробити в країні повний бардак?" - наголосив Москаль.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування