Литвин і регіони хочуть приховати доходи кандидатів

Понеділок, 6 вересня 2010, 12:47

Спікер Володимир Литвин пропонує парламенту розглянути питання щодо скасування законодавчої норми про обов'язкове подання кандидатами у депутати місцевих рад декларацій про доходи та майно.

Про це він заявив у понеділок на засіданні погоджувальної ради, повідомляє УНІАН.

Литвин нагадав, що ця норма передбачена законом про місцеві вибори, в той час як вже виключена норма щодо подання фотографії форматом 9х12.

"Потрібно уважно розглянути це питання, і не мучити людей цими деклараціями", - сказав він.

На думку Литвина, можна було б встановити, що декларацію про доходи і майно необхідно подавати тільки після того як кандидат був обраний депутатом.

"Можна було б ці пропозиції розглянути на цьому тижні", - сказав він.

У Верховній Раді  зареєстровано проект закону про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (щодо декларацій про майно і доходи), автором якого є народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов.

В інтерв'ю УНІАН він повідомив, що даним законопроектом пропонується виключити з переліку документів, які необхідні для реєстрації кандидатом у депутати сільської чи селищної ради, декларації про майно і доходи.

За словами Чечетова, побувавши в регіонах, він з'ясував, що люди в селах бояться балотуватися у депутати через законодавчу норму про обов'язкове подання декларації про доходи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування