Бродський знає, куди йдуть 8 мільярдів гривень на рік

Неділя, 10 жовтня 2010, 11:56

Вартість документів суворої звітності, захисних знаків та іншої подібної продукції становить близько 8 мільярдів гривень на рік.

Про це заявив глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський, повідомляє "Дзеркало тижня".

"Велика частина цих грошей йде не в бюджет, а на рахунки фізичних осіб, які проживають за кордоном і сплачують податки не в Україні", - уточнив він.

На думку глави Держкомпідприємництва, одним з ключових чинників високої вартості бланків для різних документів є необхідність використання голографічних знаків.

"Це бізнес чиновників - на будь-який документ ставиться голограма, щоб продавати його не за копійчану собівартість, а за десятки і сотні гривень", - повідомив Бродський.

"Як це робиться? Приходять до міністра, кажуть: "Ти в долі", і він підписує наказ про застосування голограм на будь-якому папері, яке дане міністерство випускає", - розповів чиновник.

За його словами, голографічні елементи захисту є в даний момент обов'язковими на величезній кількості державних документів.

Бродський підкреслив, що вже направив керівництву країни лист з пропозицією про скасування зайвих голографічних захисних елементів.

"Я направив президенту листа, в якому змалював ситуацію і запропонував скасувати голографічний захист паперового документообігу у більшості сфер, де в цьому немає ніякої необхідності", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування