У Хоружівці люди Ющенка масово біжать до Януковича

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 11:02

Односельці екс-президента Віктора Ющенка після зміни влади масово "перефарбовуються" в "регіоналів".

Як розповів "Сегодня" начальник місцевого штабу БЮТ Віктор Мірошниченко, троюрідна сестра екс-президента, голова сільради Ніна Левченко, також стала "регіоналкою".

"Що стосується кандидатів у голови сільради - їх три: від нас (БЮТ) йде Віктор Бугаєнко - фізрук в дитбудинку, а від "Регіонів" - Микола Клименко, теж фізрук, але в школі, і нинішня голова сільради Ніна Левченко, троюрідна сестра Ющенка. Я з нею в середу ввечері спілкувався. Вона каже: "Я хоч і йду від "Регіонів", але ідей своїх не змінила". Кажуть, її про це попросили з району. Вона популярна в селі, завжди може попросити своїх братів допомогти Хоружівці матеріально. Та й людина проста, так що у неї є шанси залишитися", - сказав Мирошніченко.

Сама Левченко спілкуватися не захотіла. Сказала лише: "Нам нема про що говорити". 

Мірошниченко також розповів, що всього в сільраді Хоружівки - 16 депутатів, які потрапили сюди від "Нашої України". Але вже на цих виборах ситуація змінилася.

"У нас висунулося сім осіб від "Нашої України", чотири - від "Регіонів" і п'ять - від БЮТ", -  сказав він.

"Десять з них - це ті, хто і зараз сидять в сільраді, ще шість - нові люди. Насправді результат з "НУ" був би масовим, але люди бояться втратити роботу. Адже більшість нинішніх депутатів сільради - працівники хоружівського господарства (трактористи, доярки, бригадири), інвестором якого є брат екс-президента Петро Ющенко", - додав Мірошниченко.

На його думку, якщо б ці люди не були в "Нашій Україні", їх би звільнили з колгоспу.

"Сегодня" зазначає, що в Хоружівці спостерігаються ті ж тенденції, що і у Верховній Раді.

"Від БЮТ відкололися три активісти і створили в селі осередок Партії Регіонів", - сказав Мірошниченко.

Микола Клименко, який балотується до голови сільради від Партії регіонів, а у вересні вийшов з "Нашої України", пояснив своє рішення тим, що вирішив "попрацювати для людей".

"Нинішня влада робить багато хорошого в районі: допомагає відстоювати права на земельні паї, підремонтували дороги... Але в Ющенку я не розчарувався - він хороша людина", - сказав він.

У свою чергу голова штабу БЮТ у селі сповідує нестандартні, як для бютівця, погляди.

"Я - за союз з Росією і Білоруссю. Я говорив про це Юлії Тимошенко особисто. Я проти НАТО, УПА, не хочу до Євросоюзу. Я взагалі за Радянський Союз, але його, зрозуміло, не повернути. І це не тільки моя думка, так само думають і мої однопартійці в Хоружівці, нас 15 осіб", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування