У квартирі правозахисника проводився обшук

П'ятниця, 15 жовтня 2010, 18:35

У квартирі координатора Вінницької правозахисної групи Дмитра Гройсмана був проведений обшук.

Обшук здійснюється за постановою судді Ленінського району Вінниці, повідомляє Українська Гельсінська спілка з прав людини. 

Обшук проводить міліція в рамках розслідування кримінальної справи, відкритої за поширення порнографія через блог Гройсмана

Мова йде про пост у блозі від 2 травня, де встановлений ролик з сервісу ютюб. У ролику порнографічного змісту, спостерігаються люди, схожі на письменника-сатирика Віктора Шендеровича, лідера НБП Едуарда Лімонова, лідера РПНІ Олександра Поткіна.

Сам Гройсман зараз перебуває у відрядженні в Києві. 

Нагадаємо, що поруч з квартирою розташований офіс Вінницької правозахисної групи.

Під час обшуку вилучаються усі носії інформації, документи та багато інших предметів.

Оскільки сам ролик є легко доступним і поширений в ютюбі іншою людиною, то швидше за все мова йде про формальну причину для доступу до інформації, що знаходиться у правозахисної групи.

Зокрема, сам Гройсман стверджує, що мова може йти про вилучення документів біженців або жертв катувань, що зверталися до Вінницької правозахисної групи за захистом.

16 жовтня о 14:00 правозахисники та громадські активісти, у відповідь на обшук, пікетуватимуть МВС (вул. Академіка Богомольця, 10).

Активісти вимагатимуть негайного закриття кримінальної справи, припинення тиску з боку правоохоронних органів на Вінницьку правозахисну групу та повернення вилучених речей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування