ЄВРОПА ЗНОВУ ПРОСИТЬ У ЯНУКОВИЧА ЧЕСНИХ ВИБОРІВ

Неділя, 17 жовтня 2010, 13:27
Президент Європейської Народної Партії Вільфред Мартенс вважає ганебною відмову реєструвати партійні осередки "Батьківщини".

Про це він заявив у відеозверненні до делегатів з'їзду партії "Батьківщина".

За його словами, це є "ганебним та суперечить всім нормам європейської демократичної поведінки".

"Я хотів би скористатись цією нагодою, щоб висловити своє захоплення тим, що ви знайшли сили реформувати вашу партію у час, коли демократичні свободи опинились під загрозою у вашій країні", - заявив політик.

"ЄНП засмучена та стурбована останніми подіями в Україні. Здається, демократія руйнується з кожним днем", - зазначив Мартенс.

Президент партії заявив, що ЄНП ніколи "не мовчала і не мовчатиме щодо цієї прикрої ситуації".

Мартенс нагадав, що навесні зробив чітку заяву, "висловивши своє занепокоєння щодо подій в українській політиці після останніх президентських виборів".

"Ці негативні тенденції набули системного характеру та почали загрожувати верховенству права, фундаментальним правам людини і громадянським свободам", - зазначив він.

Президент ЄНП нагадав, що у вересні Політична Асамблея оприлюднила "дуже жорстку заяву, в якій ми засудили недемократичний розвиток у вашій країні".

"Генеральний Секретар ЄНП також нещодавно виступив із заявою, в якій знову висловив наше занепокоєння щодо політичної ситуації у світлі наступних виборів", - додав він.

Мартенс закликав українську владу провести вільні та чесні вибори.

"Я засуджую кампанію з переслідування лідерів опозиції, і я засуджую згортання свободи преси. В сучасному демократичному суспільстві немає місця залякуванню журналістів та цензурі", - зазначив він.

Президент ЄНП закликав українську владу не відступатись від важко-виборених реформ у країні, "адже наслідки цього лише зашкодять відносинам між Україною та ЄС".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News