Луценко втратив ілюзії щодо Тимошенко і вже вірить в Яценюка

Вівторок, 19 жовтня 2010, 12:58

Лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко вважає, що Леонід Кравчук може стати "об'єднавчою фігурою для української опозиції"

Про це Луценко заявив на прес-конференції у Чернівцях, повідомляє УНІАН.

"Хто може стати об'єднавчою фігурою для української опозиції? Я не знайшов нових фігур, які це зможуть зробити. Тому можна було б повернутися до об'єднавчого діалогу під керівництвом першого президента Леоніда Макаровича Кравчука", - заявив Луценко.

"Леонід Кравчук по-батьківськи міг би взяти на себе відновлення демократичного руху з правом сказати: "Цить!" тим, хто забуває про відповідальність перед країною за своїми дрібними амбіціями. З моєї точки зору, він не тільки має право об'єднати опозицію, але це і його обов'язок, як першого президента захистити незалежність і демократію в країні ", - додав політик.

Відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН щодо термінів проведення наступних парламентських виборів Луценко зазначив: "якщо всі вважають, що у силу ступила Конституція 1996 року, то "де-юре" нові парламентські вибори, звичайно, мають відбутися весною наступного року".

Однак, на його думку, очевидно, що "і Литвин особисто і вся гвардія прострочених, тобто не потрібних нікому "тушок" буде всіляко чіплятися за владу і проведуть у парламенті рішення про збільшення повноважень на п'ять років. Я думаю, що вибори парламентські будуть восени 2012 року, відтак всі активні політичні процеси розпочнуться наступної осені".

"За цей рік завдання опозиції - змоделювати одну або дві демократичні платформи: БЮТ і паралельний проект, який має замінити те, що сьогодні називається НУ-НС. Я не претендую на жодну очільну роль у цьому процесі, але підтримаю будь-кого, хто запропонує зрозумілу демократичну альтернативу суспільству", - додав політик.

За словами Луценка, у нього були "певні ілюзії", що об'єднати опозицію зможе "Батьківщина" Тимошенко, але цього не відбулося.

"Думаю, політики мають це зробити буквально в найближчі часи. Перший сигнал подав Арсеній Яценюк, заявивши про можливість об'єднання у єдину демократичну партію. Я вітаю такі заяви і вважаю такий підхід дуже правильним", - наголосив він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News