Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європарламент побачив згортання демократії в Україні

Середа, 20 жовтня 2010, 17:35
Європарламент планує висловити стурбованість згортанням демократії в Україні.

Про це йдеться у компромісному проекті резолюції щодо України, який міститься на офіційному сайті Європарламенту.

У проекті, зокрема, передбачається висловити стурбованість зростаючою кількістю обвинувачень і достовірних повідомлень про те, що демократичні свободи та права, такі як свобода зібрань, свобода висловлювань та свобода ЗМІ, знаходяться під загрозою в останні місяці.

Європарламент планує закликати українську владу розслідувати усі повідомлення про порушення прав та свобод, а також розслідувати роль Служби безпеки України у втручаннях у демократичний процес.

У проекті резолюції також міститься заклик до української влади здійснити усі необхідні заходи для захисту свободи ЗМІ та плюралізму, а також утриматися від будь-яких спроб контролювати прямо чи непрямо зміст репортажів національних ЗМІ.

При цьому у документі відзначається термінова необхідність реформування законодавства у медіа-сфері.

Разом з тим, євродепутати планують закликати владу забезпечити, щоб юридичні процедури не призводили до вибіркового перерозподілу мовних частот, а також переглянути будь-які рішення чи призначення, що можуть привести до конфлікту інтересів.

Документом також планується закликати український уряд привести законодавство у сфері свободи ЗМІ у відповідність до стандартів ОБСЄ.

У проекті також планується висловити стурбованість випадками жорстокості проти журналістів, а також зникненням 11 серпня цього року журналіста газети "Новий стиль" Василя Климентьєва.

Крім того, депутати планують висловити стурбованість жорстоким придушенням мирних демонстрацій, що проводилися у травні та червні у Харкові проти будівництва дороги через парк ім. Горького.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...