Канадського прем’єра просять поговорити про порушення прав людини в Україні

Середа, 20 жовтня 2010, 22:00
Конгрес українців Канади закликає прем'єра Канади Стівена Гарпера під час переговорів з керівництвом України звернути увагу на низку проблем.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Конгрес.

"Ми вітаємо рішення Гарпера завітати до України з офіційним робочим візитом", - сказав президент Конгресу Павло Грод.

"Зокрема, ми задоволені, що основною метою візиту є підтримка демократичних цінностей та євроатлантичної інтеграції України. Ми вважаємо, що дуже важливо на даний момент плекати позитивні відносини з Україною", - сказав він.

"Проте, не менш важливою є потреба вести відкритий та ввічливий діалог про порушення людських прав, які відбуваються останнім часом в Україні...З цієї точки зору, офіційний візит Гарпера до України є просто необхідний", - додав Грод.

Він та представники деяких українсько-канадських громадських організацій, що входять до складу Конгресу, супроводжуватимуть прем`єра Канади під час візиту до України.

"Окремі дії політичного керівництва України викликають занепокоєння, особливо ті, які стосуються Конституції, демократичних інституцій, збереження національної пам`яті, державного суверенітету України та її територіальної цілісності", - сказав Грод.

За його словами, "тривале погіршення ситуації з людськими та політичними правами матиме серйозні наслідки не тільки для України, але й для регіональної стабільності".

"Оскільки в Україні з`явилися ознаки, що українська мова, історія та національна ідентичність знаходяться під загрозою, і оскільки ЗМІ повідомляють, що верховенство права і демократичні свободи преси, зібрання та слова придушуються, важливо, щоб ці питання були порушені на найвищому рівні", - наголосив Грод.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...