Народний Рух закликає українців до повної мобілізації

Неділя, 3 жовтня 2010, 11:58
Конституційний суд одним розчерком пера "освятив" конституційний заколот в Україні.

Про це йдеться в заяві Народного Руху України щодо рішення Конституційного суду про відміну політреформи 2004-го року, повідомляє Zaxid.net.

"Нинішня ситуація вимагає негайної реакції та повної мобілізації українського народу", - йдеться в заяві.

"Єдино можливий вихід у цій ситуації - це "перезавантажити" владу, тобто провести дострокові вибори президента та парламенту. Мають бути відправленими у відставку всі члени КС, що голосували за таке замовне рішення", - вважають в Народному Русі.

"Ми стали свідками, як під політичний момент було безапеляційно зруйновано підвалини державного ладу, розмите конституційне поле країни", - зазначають в партії.

Представники Народного Руху вважають, що Основний Закон держави відтепер повністю беззахисний.

"Таке рішення юридично освятило черговий крок з узурпації влади командою Януковича-Азарова та встановлення авторитарного режиму", - йдеться в заяві.

В партії переконані, що у період виборчої кампанії до органів місцевого самоврядування партія влади свідомо "протиснула" це рішення Конституційного суду.

"Щоб відвернути суспільну увагу від повних провалів в економіці та соціальній політиці, а також від перебігу виборчої кампанії та самих виборів, які вже носять характер недемократичних", - уточнюється в заяві.

Народний Рух виступає категорично проти "подібних замовних політичних рішень Конституційного суду, які, на жаль, стають недоброю традицією".

"Ми розуміємо, що судді Конституційного Суду у прийнятті рішень не є самостійними. Але принаймні вони повинні розуміти відповідальність перед державою і народом", - йдеться в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...