Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори в Київську облраду можуть бути визнані недійсними

Субота, 30 жовтня 2010, 16:21

Результати виборів у Київську облраду можуть бути визнані недійсними, якщо регіональний тервиборчком не скасує реєстрацію списку "клону" партії "Батьківщина".

Про це сказала заступник глави Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна журналістам у суботу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На мій погляд, ситуація справді досить конфліктна, і всі перспективи для того, щоб були поставлені під сумнів результати цих виборів (в облраду) існують", - сказала вона.

При цьому Усенко-Чорна висловила думку, що відмова управління юстиції свого часу приймати до відома інформацію про зміну керівництва Київської обласної партійної організації ВО "Батьківщина" була неправомірною.

"Будемо відслідковувати рішення Київської обласної територіальної виборчої комісії", - зазначила Усенко-Чорна.

На її думку, Київський облтервиборчком у суботу повинен ухвалити рішення про скасування реєстрації партійного списку ВО "Батьківщина", підписаний Володимиром Майбоженком.

"Якщо це рішення буде прийнято, то в бюлетені навпроти ВО "Батьківщина" буде поставлений штамп "вибув", і ця політична сила не братиме участі в виборах у Київську облраду", - сказала вона.

Як відомо, Окружний адміністративний суд Києва цього тижня виніс постанову, якою скасував постанови Київської обласної територіальної виборчої комісії про реєстрацію кандидатів у Київську обласну раду від нелегітимної "Батьківщини".

Раніше лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що в 5 областях України зареєстровані й отримали печатки фальшиві організації "Батьківщини", а в Київській і Львівській областях виборчкоми зареєстрували фальшиві списки кандидатів від цієї партії.

Згодом вона заявила, що з цієї причини партія заздалегідь не визнає результатів місцевих виборів у Київській і Львівській областях, а також Тернополі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування