Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ВР радять оскаржити депресію депутата в Європі

Середа, 6 жовтня 2010, 13:09
 

Голова комітету з питань свободи слова Андрій Шевченко вважає, що журналістка Ольга Сніцарчук та 5 канал можуть обстоювати свої інтереси у Європейському суді з прав людини.

Про це він сказав журналістам в середу, відповідаючи на питання про судову перспективу у справі депутата Юрія Бута проти Сніцарчук і 5 каналу.

"Я думаю, що судова перспектива у журналістки Ольги Сніцарчк є. Є всі шанси в суді відстояти її позиції, можна йти аж до Європейського суду, тому що це і українська, і європейська практика", - заявив він.

"За слово "відщепенець" точно не повинні брати гроші", - зазначив Шевченко.

Він нагадав, що слово "відщепенець" має цілком лояльне лінгвістичне тлумачення, а також про те, що оціночні судження журналіста не можуть бути підставою для судового оскарження.

"Я думаю, що це абсолютно зухвала ситуація, тому що вона нагадує про часи, коли такими грошовими позовами затикали рот окремим журналістам і цілим телеканалам", - зазначив він.

"Я зранку сьогодні бачився з Бутом і спитав його, яким чином він збирається виходити з ситуації. Я так розумію, що його позиція - йти до кінця. Він сказав, що він ці гроші на якусь добру справу спрямує", - наголосив депутат.

"Моя порада дуже проста - зробити все, щоб ця історія закінчилась відкликанням позову, щоб забути про судовий процес, як про страшний сон", - зазначив Шевченко.

Як відомо, суд за скаргою Бута зобов'язав Сніцарчук та 5 канал виплатити депутату 20 тисяч гривень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування