Янукович каже, що у нього з Росією не така вже любов

П'ятниця, 8 жовтня 2010, 21:43
Існує загроза поглинання економіки України Росією.

Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв'ю програмі Шустер Live, яке транслювалося у запису.

"Є така загроза, допустимо, поглинання економіки України Росією. Вона є, але Україна так інтегрована вже у світову економіку, що сьогодні це вже мало впливає. Але ми стежимо. І Росія це розуміє", - сказав він.

"Я постійно говорю: ви такі великі, візьміть і поступіться нам в одному питанні, іншому, третьому. Це завжди було так. Вони, до речі, цього дотримуються. Не хочеться іноді, але ми намагаємося переконувати", - зазначив президент.

"Росії вигідно, щоб Україна розвивалася, тому що це теж споживчий ринок колосальний. А нам вигідно, щоб Росія розвивалася", - вважає Янукович.

За його словами, товарообіг між Росією і Україною впав з 40 мільярдів доларів до 13 мільярдів.

"Зараз ми його підтягуємо під 40, повертаємо. Знайшли ми ефективні механізми, запускаємо зараз економічний механізм між нашими країнами", - заявив президент.

"Ми зустрічаємося не тому що там така вже любов. У нас обов'язок запустити економічний механізм, який був частково втрачений між нашими країнами. Тому і з Медведєвим, і з Путіним ми на постійному зв'язку", - сказав Янукович.

"У нас таких як би солодких розмов дуже мало. У нас дуже багато принципових розмов. Ми коли об'єднуємо зусилля, ми отримуємо ефект і на Україні, і в Росії", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи легше керівництву Росії з Януковичем, ніж з екс-президентом Віктором Ющенком, він сказав: "Їм видніше, з ким легше".

"Захищати національні інтереси потрібно. Не просто язиком розповідати, а економічно потрібно захищати", - додав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування