Партія регіонів незаконно пропхала в мери молдованина?

Середа, 10 листопада 2010, 11:41

За попередніми підрахунками, у виборах на посаду міського голови Могилів-Подільського переміг кандидат від Партії регіонів, який виявився громадянином Молдови.

Про це йдеться в заяві чинного міського голови Могилів-Подільського від "Нашої України" Михайла Саволюка, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, кандидат в мери Петро Бровко завідомо подав у Могилів-Подільську ТВК неправдиву інформацію, вказавши у своїх автобіографічних даних українське громадянство.

Натомість у 1994 році Петро Бровко, 1960 року народження, отримав громадянство Молдови. За пропискою кандидат на посаду міського голови й досі "проживає" у селі Дондушень (Молдова) на вулиці Індепенденцей, буд 72.

"Згідно із українським законодавством, пан Бровко не мав права висуватися в мери", - відзначив Саволюк.

Група кандидатів на посаду міського голови, в тому числі і представник "Нашої України", зверталися до тервиборчкому з вимогою зняти з перегонів громадянина Молдови, однак комісія лишила скаргу без розгляду.

В неділю, 7 листопада, Київський апеляційний адміністративний суд змусив Вінницький адміністративний суд розглянути заяви кандидатів та прийняти законне рішення.

"Якщо розслідування доведе інформацію про іноземне громадянство Бровка, тервиборчком повинен буде скасувати результати виборів на посаду міського голови у Могилів-Подільському  та призначити повторні вибори", - заявили в "Нашій Україні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...