Ющенко готовий дати Пшонці свою кров

Субота, 13 листопада 2010, 09:49

Віктор Ющенко готовий здати зразки своєї крові в рамках нової експертизи Генпрокуратури про його отруєння.

Про це заявила в інтервю "Україні молодій" його адвокат Ганна Вронська.

"Віктор Ющенко готовий надалі співпрацювати зі слідством, готовий знову здати кров. Але тут є певні юридичні тонкощі: ГПУ наполягає на проведенні повторної експертизи. Це значить, що досліджуватимуться питання, поставлені перед слідством та експертами п'ять років тому, але експертизу вже будуть проводити нові експерти. І не зрозуміло, як старі питання узгоджуватимуть із новими зразками крові. Адже минув час, рівень діоксину в крові змінився", - заявила вона.

"Тому позиція Віктора Ющенка полягає в тому, що має бути проведена саме нова експертиза і нові питання мають бути поставлені до експертів з урахуванням часу. А не повторна експертиза з питаннями минулих років, відповідь на які вже давно дали вагомі авторитетні іноземні вчені й деякі з них навіть зробили наукові відкриття",- зазначила Вронська.

Інша пропозиція потерпілого: якщо дослідження проводитиме українська лабораторія - це добре. Водночас, на думку Ющенка, варто врахувати той факт, що вітчизняна лабораторія має міжнародну акредитацію лише близько року. Тому дослідження зразків крові варто паралельно, для об'єктивності, провести ще й у лабораторіях Бельгії, Німеччини та Великобританії, - повідомила адвокат.

"Це дасть змогу порівняти аналізи чотирьох лабораторій у динаміці. Наприклад, яким є рівень діоксину в крові сьогодні, а не вчора. Крім того, автоматично знімуться питання і стосовно пробірок, і щодо різниці у рівні зафіксованого діоксину, виявленого іноземними експертами в межах похибки та різних методик тощо", - заявила Вронська.

Вона також попередила, що терміни експертизи, які були запропоновані у листах Генпрокуратури, не забезпечать можливості проведення об'єктивних аналізів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування