Бродський каже, що Податковий кодекс відучить бізнес "красти"

Четвер, 18 листопада 2010, 09:17

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський каже, що Податковий кодекс спрямований на те, щоб бізнес припинив займатися "крадіжкою податків".

Про це він заявив у інтерв'ю газеті "Сегодня", відповідаючи на звинувачення підприємців, які стверджують, що новий ПК задушить малий бізнес.

"Насправді в Податковому кодексі вирішується одне питання - як прикрити оптимізаційні схеми, як зробити так, щоб бізнес припинив займатися крадіжкою податків", - заявив Бродський.

"У нашій країні 90% бізнесу перебуває в тіні. Легальний тільки великий бізнес і то не до кінця. По суті, тисяча підприємств оплачує весь бюджет країни", - сказав він.

"Найголовніший бізнес у нас у країні - хто більше вкраде від ПДВ, хто більше переведе в готівку грошей і оптимізує прибуток, хто заплатить найменшу зарплату, а інше видасть у конверті. Це, начебто б, весело, усім усе подобається", - вважає Бродський.

"Бізнес, який повинен працювати на свій страх і ризик, виробляти додану вартість, платити зарплати, створювати ВВП, займається оптимізацією податків чи торгує. І якщо нічого в країні не міняти, не виводити країну з тіні, не робити її легальною - ми не те, що в Європу не потрапимо, ми втратимо свою незалежність", - зазначив він.

Бродський заявив: "У Податковому кодексі ми просто сказали: добродії, давайте жити цивілізовано, давайте почнемо хоч щось змінювати".

За його словами, "2 мільйони людей платять податок у 200 гривень, їх попросили заплатити ще в пенсійний фонд - це 300 гривень; ви будете отримувати мінімальну пенсію в 724 грн, плюс буде йти стаж".

"У містах, де населення до 150 000, нічого не поміняли, залишили 200 гривень. У містах до 500 000 дозволили місцевим радам піднімати планку до 400 гривень, а в містах понад 500 000 жителів - до 600 гривень. Все!", - наголосив він.

"Побійтеся Бога, це що, такі гроші, через які треба здіймати такий галас? Податків доведеться заплатити трохи більше - ставка не змінювалася 12 років, плюс упав курс гривні", - сказав Бродський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування