Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: Депутатів можна розпускати - Янукович захопив владу

П'ятниця, 19 листопада 2010, 10:36

Член фракції НУНС Арсеній Яценюк вимагає ввімкнути систему для голосування "Рада", яку він упроваджував, будучи спікером.

Відповідну заяву він озвучив на брифінгу у п'ятницю.

Яценюк нагадав, що протестована за його спікерства система "Рада" зобов'язує кожного депутата голосувати персонально.

Коментуючи виключення з регламенту норми про голосування відкритими бюлетенями, Яценюк зазначив, що "такого зґвалтування не було за всю історії України".

"Зараз 50 народних депутатів легко, через голосування картками, можуть отримати результат на табло у 300 голосів. Сьогодні вони поміняють Конституцію, завтра вони віддадуть частину території України, а післязавтра вони оголосять картками Україну зовсім іншою державою", - припустив він.

"Тому я вимагаю від Литвина і парламентської більшості  негайно ввімкнути систему голосування "Рада", яка монтувалася мною як головою Верховної Ради, і яка не дає депутату можливості голосувати за десятьох", - заявив Яценюк.

На його переконання, усі закони, які зараз ухвалює Верховна Рада, є "фальшованими, оскільки за них голосує пан Чечетов своєю правою рукою, а також 50 депутатів, які встигають за 10 секунд натиснути від 6 до 10 кнопок".

"Те, що вчора відбулося, є ніщо інше, як остаточне завершення захоплення влади адміністрацією президента", - вважає Яценюк.

"Парламент сьогодні не потрібен, депутатів можна розпускати - і провести одну кнопку до кабінету президента - і ця кнопка буде завжди світитися на табло Верховної Ради зі знаком 300", - додав він  

Як відомо, у четвер народні депутати скасували норму регламенту про відкрите голосування іменними бюлетенями за схвалення змін до Конституції. За відповідне рішення проголосували 253 депутати.

При цьому залишається норма про таємне голосування шляхом подачі бюлетенів у випадках, передбачених регламентом Верховної Ради.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...