Комуністи не визнають вибори у Луганську, навіть якщо виграють

Вівторок, 2 листопада 2010, 15:35
Комуністи не визнають результати виборів до Луганської міськради і на посаду мера Луганська, якщо навіть їх кандидат виграє.

Про це представники КПУ заявили на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

"Ми не визнаємо виборів, навіть якщо виграємо. Такої кількості зухвалих і відвертих фальсифікацій ще не було", - наголосив кандидат на посаду мера Луганська від Компартії Спиридон Кілінкаров.

За даними кандидата в депутати Луганської міськради Володимира Медяника, спостерігачами від КПУ складено близько 2 тисяч протоколів про порушення.

"Це ті, які вдалося за всіма нормах і правилами скласти. Насправді актів було значно більше - в рази. Акти не підписувалися, рвалися, відбиралися. Їх дійсно мало бути більше", - стверджує він.

Кандидат також зазначив, що із загальної кількості протоколів (225) вдалося одержати копії лише 183. Згідно з їх даними, Кілінкаров випереджає чинного міського голову Кравченка на 2 тисячі 700 голосів.

"При підрахунку голосів, як тільки розрив був 150-200 голосів на користь Кілінкарова, в Жовтневій і Ленінській окружних комісіях припинилися підрахунки голосів і практично зупинена робота", - зазначив керівник юридичної групи штабу КПУ Олександр Ботін.

"Крім того, членів комісії від КПУ намагалися всіляко усунути від підрахунку", - розповів він.

Як сказав Кілінкаров, численні порушення зафіксовані на відео. "Я особисто затримав 20-річного молодого чоловіка, у якого було виявлено 50 протоколів. Пояснити, звідки вони у нього і за яким правом, він не зміг", - сказав він.

"До речі, в приміщеннях Ленінської і Жовтневої райрад, де засідають окружні комісії, вчора увечері скрізь повідключали світло. Але були спецкімнати, де сиділи люди і правили протоколи", - повідомив Кілінкаров.

"Ми маємо намір звернутися в Генпрокуратуру, до міністра МВС, а також президента. Бо таке відверте порушення прав громадян України не може залишатися безкарним", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування