Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа анонсувала план для України

Субота, 20 листопада 2010, 14:16

ЄС анонсує план дій для України щодо встановлення безвізового режиму.

Про це заявив президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, анонсуючи майбутній саміт Україна-ЄС.

"Україна є ключовим партнером для ЄС і важливим регіональним гравцем. Амбіційний порядок денний цього саміту відображає динамізм наших відносин", - сказав він.

"Я радий, що ми можемо анонсувати План дій щодо встановлення безвізового режиму для України, і що буде підписаний протокол, який дає Україні доступ до програм ЄС", - заявив Баррозу.

За словами президента Єврокомісії, це - "два конкретні приклади продовження зближення ЄС з Україною".

У поясненнях Єврокомісії до саміту наголошується, що в ході заходу "лідери будуть обговорювати наступні кроки щодо візового діалогу, переслідуючи мету встановити безвізовий режим для короткострокового перебування в довгостроковій перспективі".

Баррозу зазначив, що під час майбутнього саміту сторони мають намір проаналізувати прогрес у переговорах України-ЄС щодо угоди про асоціацію, які "ми завершимо якомога швидше".

"Ми підкреслимо необхідність поглибити процес реформ, зокрема, у сфері верховенства права, бізнесу та інвестиційного клімату", - сказав він.

У свою чергу президент Ради ЄС Херман ван Ромпай підкреслив, що цей саміт є першим після обрання президентом України Віктора Януковича, але це буде його вже четвертою зустріччю з українським лідером за цей рік.

"Реформа в Україні і двосторонні відносини Україна-ЄС будуть основними питаннями порядку денного. Ми будемо вітати позитивні кроки, зроблені Україною, зокрема, в економічній та енергетичній сферах", - сказав він.

"Ми чекаємо, що українські лідери посилять реформування в цих сферах, так само як і щодо поваги до прав людини, верховенства права і демократичних принципів", - підкреслив ван Ромпай.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...