Міліція поки не буде розганяти людей на Майдані

Середа, 24 листопада 2010, 14:05
У МВС поки що не бачать передумов для знесення наметового містечка на Майдані Незалежності у Києві.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів.

Він пояснив, що згідно з законодавством міліція зобов'язана надавати допомогу державному виконавцю при реалізації законного судового рішення.

Однак за процедурою після рішення суду виконавча служба зобов'язана відкрити провадження у справі, повідомити про це організаторів та учасників акції, у випадку відмови скласти протокол і винести перше попередження. У разі нереагування має бути окреме рішення суду про силове знесення наметового містечка, наголосив Ратушняк.

"Міліція до цього не має ніякого відношення. Ми забезпечуємо охорону громадського порядку тоді, коли виконавча служба з листом звернеться до нас", - сказав заступник міністра

Він повідомив, що такого звернення до МВС досі не було.

"Я знаю, що провадження виконавча служба відкрила, але до нас ніхто не звертався, і в принципі, там ніяких передумов поки що для знесення немає", - сказав Ратушняк.  

Він також не повідомив, яка кількість правоохоронців буде задіяна для охорони громадського порядку на мітингах 25 листопада.

За словами Ратушняка, кількість міліціонерів розраховується залежно від кількості учасників акції, яких з 22 до 26 листопада заявлено близько 120 тисяч.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування