Більш жорстко Європарламент ще не висловлювався - Немиря

Четвер, 25 листопада 2010, 18:33

Екс-віце-прем'єр Григорій Немиря вважає жорсткою і критичної резолюцію Європейського парламенту по Україні.

"Прийнята резолюція Європарламенту є підтримкою європейських прагнень і європейської перспективи Україні, і ця резолюція одночасно є жорстким ляпасом українській владі, дії якої не наближають, а віддаляють Україну від ЄС", - цитують політика "Українські новини".

При цьому він нагадав, що попередня резолюція Європарламенту, прийнята в жовтні, також містила 22 пункти, проте була менш критичною.

"2 з 22 пунктів були критичними. Нинішня резолюція, яка тільки що проголосована Європейським парламентом, є найбільш жорсткою резолюцією Європарламенту щодо України", - зазначив він.

Крім цього, на його думку, перенесення ухвалення Європарламентом резолюції щодо України з жовтня на листопад виявився невигідним для України, так як проекти резолюцій, підготовлені до розгляду у жовтні, передбачали заклик до Єврокомісії надати Україні дорожню карту щодо безвізового режиму.

"Українська дипломатія не скористалася шансом, щоб Європейський парламент за кілька тижнів до саміту Україна-ЄС, висловивши свою підтримку надання саме дорожньої карти, допоміг би всій Україні... На жаль, українська дипломатія захищала інтереси уряду", - зазначив він.

Немиря також уточнив, що основним критичним зауваженням резолюції Європарламенту є те, що Україна не змогла повною мірою дотриматися права і свободи людини під час місцевих виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування