Мельниченко обіцяє вступити в Регіони за однієї умови

П'ятниця, 26 листопада 2010, 08:58

Микола Мельниченко обіцяє подати заяву про вступ до Партії регіонів, якщо нинішня влада завершить розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це він заявив газеті "Сегодня", яка публікує його слова у матеріалі, присвяченому десятиріччю "касетного скандалу".

Мельниченко зазначив, що кримінальна справа, порушена проти нього Генпрокуратурою і припинена слідчим Олександром Харченком (розслідував справу Пукача, нині вже звільнений), знову поновлена. І хоча він залишається охоронюваною особою, його можуть затримати.

"Уже й не пригадаю, що саме мені інкримінувалося, коли порушували кримінальну справу, - і розголошення держтаємниці, і перевищення службових повноважень, і підробка документів", - сказав екс-майор.

"За свої дії я готовий відповісти за законом. Я передав у Генпрокуратуру все, що просило слідство. Розповів і показав, як вів записи, як це відбувалося. Вони пройшли експертизу, визнані автентичними. Цього досить для ухвалення відповідних процесуальних рішень (у справі Гонгадзе)", - стверджує Мельниченко.

"Те, що справа проти мене не закрита, свідчить про прагнення правоохоронних органів установити істину, визначивши ступінь провини тих же Кучми, Литвина, Фере. Тому закликаю усіх, хто володіє будь-якою інформацією, яка стосується цієї справи, передати її в Генпрокуратуру України", - заявив він.

"Якщо в нинішньої влади виявиться достатньо політичної волі довести цю справу до кінця, я напишу офіційну заяву з проханням прийняти мене в Партію Регіонів", - пообіцяв Мельниченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування