Луценко розповів, що ще не знає Wikileaks

Понеділок, 29 листопада 2010, 17:05

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко стверджує, що не розголошував секретну інформацію у розмовах з американськими дипломатами.

Про це він сказав в інтерв’ю News One, коментуючи витік інформації, що стосується нього, у Wikileaks.

"Я неодноразово снідав з послом США у нього на кухні, ну і що? Я до нього приходив додому і обговорював, що відбувається в країні, він приходив до мене у кабінет", - сказав Луценко.

"У рамках розуміння того, що можна говорити, а що не можна представнику іноземної держави, я, тим не менш, завжди дуже відверто з ним спілкувався. Тому якщо вони цю інформацію передавали нагору… нічого ультрасекретного там з’явитися не може", - вважає він.

Натомість Луценко розповів, що мав інформацію про спробу вивезти реактор з Чорнобильської АЕС в Іран.

"Але те, що з Чорнобильської АЕС вивезли реактор в Іран я їм (американським дипломатам) не розповідав. Я доповів Ющенку… ДАІшники випадково затримали партію заліза з радіаційним фоном. Коли подивилися, що це за залізо, виявилося, що це рештки охолоджувальної сорочки реактора", - сказав він.

Як відомо, на Wikileaks з’явилася доповідна американських дипломатів про те, що генпрокурор Олександр Медведько давав доручення Луценку стежити за БЮТівцями Олександром Турчиновим і Андрієм Кожем’якіним.

Сам Луценко заявив, що ця інформація не є новою, і Медведько сам визнав таки факт, вибачившись перед Кожем’якіним.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування