Турчинова викликали на допит через "дуже цікаве питання"

Вівторок, 30 листопада 2010, 11:09

Олександр Турчинов дав свідчення у справі, порушеній за фактом нецільового використання попереднім Кабміном коштів від продажу квот на викиди парникових газів.

Про це він повідомив журналістам, виходячи після допиту з будинку Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури.

"Щодо дуже цікавого питання мене запросили цього разу в Генеральну прокуратуру, питання було пов'язане із грішми Кіотського протоколу", - сказав Турчинов, інформують "Українські новини".

Він укотре підкреслив, що обвинувачення в нецільовому використанні коштів, отриманих від продажу квот на викид парникових газів попереднім Кабміном, безпідставні і є ні чим іншим, як провокацією.

"Під час діяльності нашого Кабінету міністрів не було жодного випадку, коли кошти, які надійшли за Кіотським протоколом й зберігалися на спеціальному рахунку, використовувалися не за призначенням", - сказав політик.

Водночас колишній перший віце-прем’єр-міністр і соратник Юлії Тимошенко підкреслив, що подібні обвинувачення негативно позначаються на міжнародному іміджі України.

Як відомо, у травні Японія заявила, що вимагає від України звіту за використання коштів, отриманих нею в рамках Кіотського протоколу.

Наприкінці квітня Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом нецільового використання коштів спеціального фонду державного бюджету, що надійшли в 2009 році від продажу частини встановленої кількості викидів парникових газів згідно з Кіотським протоколом на суму 2,3 млрд. гривень.

Справу порушено за фактами порушення законодавства про бюджетну систему й зловживання службовим становищем, що спричинило значні збитки державним інтересам, за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 210 і частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування